diumenge, 29 de juny del 2008

VIDES EXEMPLARS: SANT AULELL DE STÄRIFAAT (Bisbe, confessor i màrtir)

El quinze de març de 1564, a la vila holandesa de Stärifaat, volgué la Divina Providència que nasqués un infant que es convertiria en guia i llum per a tota Europa.
Malgrat les pernicioses influències d'un entorn hostil a la veritable i romana fe catòlica, des de ben petit, Aulell mostrà una sana i santa inclinació cap a les coses del cel, i a la precoç edat de quatre anys, sens dubte il·luminat per voluntat divina, denuncià a la santa inquisició tota la seua família.
Molts testimonis ( cal destacar el de l'abadesa,actualment beata, sor Marina d'Or Leans), afirmen que fou tanta la seva fe, i tan gran la seva pietat, que quan sa mare i la seva germana de tres anys,Carmencin de Stärifaat, bramaven en mig de les flames, ell les consolava dient; "No és res personal, de veritat, si a mi em fa més mal que a vosaltres! i, en definitiva, és pel vostre be, si a mi la recompensa ni fu ni fa..., de veres que si!".
Amb els anys, la saviesa i la prudència del jove Aulell aconseguiren impressionar el bisbe de Comehereandsleep que , malgrat la fredor de les terres angleses de les que procedia, fou ben capaç d'iniciar Aulell en els misteris més arcans de l'amor diví i humà.
Aulell, malgrat tot, decidí donar l'esquena al seu protector, el qual, en lloc de desanimar-se, va saber vore l'ocassió ideal per concloure d'una manera satisfactòria l'educació del seu deixeble i, quan totes les vies de coneixement varen estar obertes i explorades, l'envià a Toledo per tal que en prengués possessió d'una canongia vacant.
A més d'una intensa i fructífera tasca pastoral (fou la inspiració i el consol d'una enorme quantitat de borregos que, fins aleshores no havien conegut pastor) dedicà la seva vida al servei de Déu i, per tant, dels seus preferits: els pobres.
Dels moltíssims miracles i prodigis amb que Déu Nostre Senyor es valgué d'Aulell per tal de mostrar-nos el diví poder i l'absoluta misericòrdia dels seus actes, destaquen, d'una manera preheminent, el de la multiplicació dels dúplex i dels adossats i el de fer nàixer una ciutat enmig del desrt.
L'enorme èxit de la seva tasca evangelitzadora feu que el papa Polari IV, membre de la coneguda i poderosa família Sgolff de Trasvasland, l'ordenàs i el consagràs bisbe de la ciutat bàltica de Spek Ûlhass Ihö des d'on Aulell, auxiliat pel seu vicari general, actualment també sant, Fra Ges Usher, perseverà en constrir un món millor, a preus més que raonables, per als seus feligresos.
Però son molts els enemics de la fe verdadera, i un dia quan el bisbe Aulell estava prenent les mides d'uns terrenys per a poder construïr més llars per als pobrets en una herma i improductiva reserva natural, una torba d'infidels, inflamada per les prèdiques dels sevidors de Satanàs ( els infames seguidors de l'heressiarca Ver da Pau) l'agafà i, sense mostrar cap temor de Déu, li feren beure cinquanta-quatre litres de formigó, i ,quan el formigó hagué quallat, el llençaren a les fredes aigues del llac Jasro Batprohu on, morint en aquest món, Aulell nasqué a la vida eterna on te un seient entre els justos i dilectes de l'Altíssim i des d'on prega per nosaltres sent especial protector i advocat dels directors de pel·lícules de suspens (thrilleros) i dels fabricants de fils i bústies (filibustieros).
En la image pedreu vore a Sant Aulell, en la gran mostra de pietat que fou el seu darrer exemple, beneïnt els impius que el martiritzaven.

4 comentaris:

Paranys_R_Us ha dit...

A la seu d'Ascer no llegeixen el camino o la vida d'Escrivà de Balaguer, no. Llegeixen i adoren els feits d'aquest personatge.

mony penny ha dit...

Semper m'havia preguntat d'on venia la paraula filibustiero, gràcies per l'aclaració

El Gran Ferris ha dit...

Aquest home es un profeta i sant, però el messies seguiex sent Jesus (Gil). Jesus rocks!!

Paranys_R_Us ha dit...

Ala fill meu, segueix la cadena i no la trenques o tindràs 3241 anys de mal sort i els horts se t'ompliran de poll i de raves en cap de setmana. Tens les regles al meu blog