divendres, 20 de juny del 2008

PER SANT JOAN, BACORES


Un altre any, com no podia ser d'una altra manera, li farem festes al gloriós sant Joan Baptista.
I com ho farem?. Doncs com sempre: Matant uns quants bous, fent una processó i cremant coses.
La nostra és una terra antiga i plena de tradicions ancestrals entre les que destaca d'una manera ben especial la d'organitzar "raves"a la finca del Pou; recordem la menció que fa Ramon Muntaner en la seua crònica: "E enaixí que foren a Nules volgué lo senyor rei haver festes ab sos companyons e manà fer cridar lo baró de Penell per tal que adobàs una rave techno a la finca del pou e que no hi mancàs de res e per ço envia mossen Gamell en lo barranc d'Almassora per tal que en fes provisió de totes les coses que son fines, delitables e agradoses a tot bon cavaller "
Respecte a la tradició foguerera de Nules sols cal recordar exenples tan brillants com la serreria de Caliu, la Ingomer o la, no per més recent menys espectacular, fabriqueta del Calo; aquestes fogueres han estat i son encara enveja de tota la comarca, deixant el llistó ben alt per tot aquell que ens vulga imitar.
Que podem dir dels bous? Doncs que a ningú que siga una miqueta més inteligent que una ameba se li escapa que massacrar un quadrúpede banyut és la manera més natural de festejar qualsevol cosa, a més a més fa alliberar milions de litres d'adrenalina (sobre tot al bou) i fomenta la germanor entre els pobles i els homes. Per què Hitler va envair Polònia? Doncs perque com a Alemanya no fan bous s'avorria més que una puta en divendres sant i hala! a invadir, si és que...
Acàs no penseu que fent quatre bous no s'areglaria lo de Palestina, pues clar que si, faltaria més!
Així que ja sabeu, gaudiu de les festes tot el que pugau, a no ser que sigau bous és clar.

2 comentaris:

Paranys_R_Us ha dit...

No és per tocar els nassos, però us oblideu de CENUSA, on certa persona amb molt d'enxufe va tindre l'honor de ser al moment amb mes tensió i xispa del moment...

TotGiraVolta ha dit...

Que seria del nostre poble sense les esperades festes de Sant Joanot. Eixes feste que espera quasi tot el poble per saber quin dia a d'emigra cap a la mar de Nules.